Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку та Макіївці зникло централізоване опалення


У Донецьку та Макіївці, найбільших містах, що перебувають під контролем угруповання «ДНР», 24 жовтня зникло централізоване опалення. Про це повідомляє просепаратистське «Донецкое агентство новостей», а також користувачі соціальних мереж.

«Є лише одна велика проблема в нашому місті, стоять котельні через падіння тиску газу», – передає агенція слова Лариси Толстикіної, яка називає себе мером Макіївки.

«Газу майже немає. Гаряча вода вже не гаряча, а ледь тепла», – стверджує «голова» Київського району Донецька Валентин Левченко.

Кілька днів тому сепаратисти вже повідомляли про проблеми з газопостачанням і пов’язували ці ускладнення з «діяльністю українського олігарха Курченка».

Президент України Петро Порошенко 23 жовтня підписав закон «Про внесення змін до пункту 24 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України». Цей закон Верховна Рада ухвалила 6 жовтня.

Закон передбачає можливість використання залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів, які наразі не перебувають під контролем державної влади, на відновлення інфраструктури, житлового фонду та систем забезпечення життєдіяльності на контрольованій Україною території Донеччини та Луганщини. Ці ресурси можна буде спрямувати у вигляді субвенції обласним бюджетам двох областей.

Президент Порошенко раніше цього місяця заявив, що українська влада вже накопичила понад 10 мільярдів гривень, які може спрямувати на відновлення інфраструктури Донбасу.

«Ми це зробимо, але має бути мир, відновлення українського прапора, українського суверенітету», – додав Порошенко.

На сході України від квітня минулого року триває антитерористична операція урядових сил проти проросійських бойовиків. За цей час, за даними ООН, понад вісім тисяч людей загинули. В Україні зареєстровані понад 1,5 мільйона переселенців. Інфраструктура на Донбасі значно пошкоджена.

XS
SM
MD
LG