Доступність посилання

ТОП новини

У Маріуполі виборча комісія відмовляється проводити вибори – журналіст


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Територіальна виборча комісія в Маріуполі заявляє про неможливість проведення у цьому місті 25 жовтня місцевих виборів. Про це повідомляє з місця подій журналіст Анастасія Магазова.

«ТВК Маріуполя склала акт, в якому відмовляється проводити завтра вибори в Маріуполі і районах. Вимагають перенесення виборів, кричать «Банду геть!» – пише Магазова у Facebook.

В одному з попередніх повідомлень вона пояснила суть проблеми.

«Маріупольська ТВК приїхала приймати бюлетені (до друкарні – ред.) і виявила брак. У списку немає однієї з партій. Працює міліція та СБУ», – повідомляє Магазова.

Згодом у коментарі до цього повідомлення вона додала, що інша партія в бюлетені вказана двічі, а також розмістила фото такого бюлетеня.

Близько 23:00 найімовірніше перенесення виборів у Маріуполі підтвердив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, який написав у Facebook повідомлення про ситуацію у приазовському місті.

Вибори в Маріуполі перебувають під загрозою зриву вже не першу добу. Увечері 23 жовтня міська виборча комісія не отримала більшу частину бюлетенів та, відповідно, не доправила їх до районних комісій. Сталося так тому, що більшість членів комісії стверджує, що голова маріупольської міської виборчої комісії Ірина Юріна з порушенням ухвалила рішення про друк бюлетенів у типографії, яка належить Рінату Ахметову, а той через металургійні підприємства, якими володіє у місті, активно підтримує одну з політичних сил та висунув кандидата у мери.

Члени комісії неодноразово вимагали від голови внести питання щодо виготовлення нових бюлетенів у незалежній типографії, але голова комісії під різними приводами їм відмовляла. 23 жовтня Ірина Юріна все ж винесла на розгляд питання щодо виготовлення бюлетенів у іншій друкарні, й комісія його ухвалила. Але разом з тим, попередньо надруковані бюлетені недійсними комісія не визнала. Таким чином ситуація зайшла у глухий кут.

XS
SM
MD
LG