Доступність посилання

ТОП новини

Діти з прифронтового Кримського приїхали на канікули до Дніпропетровська


Діти з прифронтового Кримського відпочивають у Дніпропетровську (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00

Діти з прифронтового Кримського відпочивають у Дніпропетровську

До Дніпропетровська на осінні канікули волонтери привезли дітей із зони АТО. Близько 30 учнів школи села Кримського, що на Луганщині, – практично усі діти, які лишились в населеному пункті поблизу передової, приїхали відпочити та розважитись. У мандрівці їх супроводжує четверо педагогів.

За словами організаторів, цей проект реалізували без залучення державних коштів, силами волонтерів. Розважальні та пізнавальні заходи для малечі погодились провести безкоштовно різні заклади та установи Дніпропетровська.

«Мета цього приїзду – прищепити дітям любов до України, дати їм впевненість у тому, що вони не забуті, а також налагодити взаємини між жителями Донбасу та Дніпропетровська», – кажуть волонтери.

За словами вчителів, діти, вивезені із зони АТО, потребують особливої уваги та турботи: впродовж місяців дехто з них жив за умов обстрілів. Навіть найменші розрізняють по звуку калібр озброєння, з якого стріляють, знають, від якого обстрілу треба ховатись у підвалі. Після пережитого, діляться педагоги, їхні учні стали вразливими, болісно переживають найменші невдачі.

У програмі триденного перебування дітей у Дніпропетровську – зустрічі, екскурсі, розваги та майстер-класи. У суботу школярі з Кримського покаталися на роликових ковзанах, а також відвідали Національний історичний музей імені Яворницького.

XS
SM
MD
LG