Доступність посилання

ТОП новини

Вибори у Маріуполі 25 жовтня не відбудуться – журналіст


©Shutterstock
©Shutterstock

Вибори у Маріуполі Донецької області сьогодні, 25 жовтня, не відбудуться, повідомляє з місця події журналістка Анастасія Магазова.

«О 5-й ранку членам ТВК почали приходити смс-повідомлення від голови ТВК із погрозами кримінальної відповідальності за зрив виборів. Бюлетені досі у типографії, де люди їх охороняли цілу ніч. На підході до цеху друкарні виклали екземпляри агітації «Опозиційного блоку», називаючи його «дорогою сорому». Ніхто не знає, що буде далі, але прогнозують проведення на 15 листопада», – написала Магазова у неділю, 25 жовтня, на своїй сторінці у Facebook.

24 жовтня територіальна виборча комісія у Маріуполі заявила про неможливість проведення у цьому місті 25 жовтня місцевих виборів. Приїхавши до типографі приймати бюлетені, представники ТВК виявили брак – у списку не було однієї з партій.

Близько 23:00 суботи найімовірніше перенесення виборів у Маріуполі підтвердив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

​Вибори у Маріуполі перебували під загрозою зриву упродовж останніх днів. Увечері 23 жовтня міська виборча комісія не отримала більшу частину бюлетенів та, відповідно, не доправила їх до районних комісій. Сталося так тому, що більшість членів комісії стверджує, що голова маріупольської міської виборчої комісії Ірина Юріна з порушенням ухвалила рішення про друк бюлетенів у типографії, яка належить Рінату Ахметову, а той через металургійні підприємства, якими володіє у місті, активно підтримує одну з політичних сил та висунув кандидата у мери.

Члени комісії неодноразово вимагали від голови внести питання щодо виготовлення нових бюлетенів у незалежній типографії, але голова комісії під різними приводами їм відмовляла. 23 жовтня Ірина Юріна все ж винесла на розгляд питання щодо виготовлення бюлетенів у іншій друкарні, й комісія його ухвалила. Але разом з тим, попередньо надруковані бюлетені недійсними комісія не визнала. Таким чином ситуація зайшла у глухий кут.

XS
SM
MD
LG