Доступність посилання

ТОП новини

Вибори у Маріуполі скасовані – ОДА


У Маріуполі Донецької області місцеві вибори 25 жовтня скасовані, повідомляють у Донецькій облдержадміністрації.

«У Маріуполі відкрилось 213 виборчих дільниць, не змогла розпочати свою роботу тільки дільниця № 205. Маріупольська міська виборча комісія не отримала бюлетені з типографії та відповідно не передала дільничним виборчим комісіям виборчі бюлетені, які не можуть бути використані під час проведення місцевих виборів 25 жовтня 2015 року. Таким чином, чергові місцеві вибори у Маріуполі скасовані», – повідомляють у Донецькій ОДА.

24 жовтня територіальна виборча комісія у Маріуполі заявила про неможливість проведення у цьому місті 25 жовтня місцевих виборів. Приїхавши до типографі приймати бюлетені, представники ТВК виявили брак – у списку не було однієї з партій.

​Вибори в Маріуполі перебували під загрозою зриву упродовж останніх днів. Увечері 23 жовтня міська виборча комісія не отримала більшу частину бюлетенів та, відповідно, не доправила їх до районних комісій. Сталося так тому, що більшість членів комісії стверджує, що голова маріупольської міської виборчої комісії Ірина Юріна з порушенням ухвалила рішення про друк бюлетенів у типографії, яка належить Рінату Ахметову, а той через металургійні підприємства, якими володіє у місті, активно підтримує одну з політичних сил та висунув кандидата у мери.

Члени комісії неодноразово вимагали від голови внести питання щодо виготовлення нових бюлетенів у незалежній типографії, але голова комісії під різними приводами їм відмовляла. 23 жовтня Ірина Юріна все ж винесла на розгляд питання щодо виготовлення бюлетенів у іншій друкарні, й комісія його ухвалила. Але разом з тим, попередньо надруковані бюлетені недійсними комісія не визнала. Таким чином ситуація зайшла у глухий кут.

Також вибори фактично зірвані у Красноармійську Донецької області, де міська виборча комісія прийняла надруковані раніше у друкарні бюлетені, але не передала їх у дільничну комісію. Раніше Донецький окружний адміністративний суд вирішив скасувати постанову Красноармійської міської виборчої комісії про друк бюлетенів у фізичної-особи підприємця. Суд обґрунтував своє рішення тим, що фізична особа-підприємець і підприємство це дві різні юридичні форми.

У неділю, 25 жовтня, в Україні проходять місцеві вибори.

Вибори не відбудуться в анексованому Росією Криму, а також в окремих тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей, де фактичною владою є проросійські бойовики з угруповань «ДНР» та «ЛНР».

XS
SM
MD
LG