Доступність посилання

ТОП новини

У Києві готувалися масові порушення на одній з дільниць – КВУ


Місцеві вибори у Києві, 25 жовтня 2015 року (ілюстраційне фото)
Місцеві вибори у Києві, 25 жовтня 2015 року (ілюстраційне фото)

У Комітеті виборців України заявляють, що у Києві на Оболоні готувалися масові порушення, але спостерігачі помітили це і повідомили правоохоронцям.

«У Києві на дільниці №800520 (вулиця Героїв Сталінграду, 58-Б) відбулась спроба організації виборчих махінацій, так званої «косинки». Один із членів комісії видавав бюлетені підставним особам, які при цьому не розписувались у списку виборців. Такі особи мали при собі спеціальні позначки (так звані «косинки»), за якими цей член комісії міг їх розпізнати і видати бюлетені. За законом член комісії має перевірити паспорт виборця, який засвідчує особу і місце її реєстрації. Виборець у свою чергу має поставити підпис у списку виборців», – наголошують у КВУ.

Порушення помітили спостерігачі і повідомили правоохоронцям.

«Наразі тривають слідчі дії. Подібне порушення передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 7 років. Така виборча махінація може призвести до масових порушень через значну кількість підставних осіб, що можуть отримати бюлетені від такого члена комісії», – наголошують у Комітеті виборців.

У неділю, 25 жовтня, в Україні проходять місцеві вибори.

XS
SM
MD
LG