Доступність посилання

ТОП новини

Аль-Асад готовий провести вибори у Сирії – російський депутат


Президент Сирії Башар аль-Асад
Президент Сирії Башар аль-Асад

Президент Сирії Башар аль-Асад готовий провести у країні парламентські і президентські вибори, заявив депутат Держдуми Росії від КПРФ Олександр Ющенко після зустрічі з аль-Асадом у Дамаску.

Російський депутат, який наразі перебуває у Сирії у складі російської парламентської делегації, зазначив, що Башар аль-Асад висловив готовність провести вільні парламентські вибори за участю всіх політичних сил, націлених на процвітання країни, а також обговорити конституційну реформу. Крім цього, президент Сирії заявив про готовність провести президентські вибори і взяти у них участь.

За інформацією сирійський ЗМІ, під час зустрічі з російською делегацією Башар пль-Асад зазначив, що перемога над екстремістськими угрупованнями призведе до політичного врегулювання, до якого прагнуть Росія і Сирія.

У суботу, 24 жовтня, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про готовність Москви надати підтримку представникам опозиційної «Вільної сирійської армії». Представники так званої сирійської помірної опозиції відкинули ймовірність союзу з Росією.

Союзниця аль-Асада Росія, заявляє, що нинішній сирійський лідер повинен бути складовою частиною політичного перехідного процесу у Сирії, у той час як країни Заходу вважають, що йому немає місця у майбутньому Сирії.

XS
SM
MD
LG