Доступність посилання

ТОП новини

У Києві міліція отримала 93 повідомлення про порушення на виборах – КМДА


Місцеві вибори у Києві, 25 жовтня 2015
Місцеві вибори у Києві, 25 жовтня 2015

Правоохоронці та міський координаційний центр Києва отримали 93 повідомлення про порушення виборчого законодавства в українській столиці. Про це розповів керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко. За його словами, йдеться, в основному, про розміщення агітаційної продукції на будинках та розклейка плакатів по місту у день виборів – зараз комунальні служби проводять їхній демонтаж.

«В Оболонському районі припинено факт порушення – так звана «косинка»: коли виборець має винести з виборчої дільниці пустий бюлетень для передачі іншому. За оперативною інформацією, у Солом’янському районі затримано підозрілий мікроавтобус однієї з політичних сил за підозрою в організації порушень під час виборчого процесу», – зауважив керівник апарату КМДА.

Окрім того, у Голосіївському, Дарницькому та Оболонському районах зафіксовані три факти спроби підкупу виборців, додав Бондаренко. Загалом, за час проведення місцевих виборів у столиці відкрили близько десяти кримінальних проваджень, сказав він.

Явка станом на 11 ранку, за словами Володимира Бондаренка, становила 10-11%, але загалом на місцевих виборах у Києві він прогнозує не більш ніж 50-відсоткову явку.

Місцеві вибори в Україні тривають 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Водночас, у кількох містах, зокрема, у Маріуполі та Красноармійську, вже заявили, що волевиявлення громадян не відбудеться через порушення.

XS
SM
MD
LG