Доступність посилання

ТОП новини

Луценко скликає раду коаліції через зрив виборів у Маріуполі


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко закликає голів фракцій коаліції зібратись у понеділок через зрив виборів у Маріуполі Донецької області.

«Голова парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко закликає лідерів фракцій коаліції зібратися у понеділок, 26 жовтня, на раду коаліції для законодавчого опрацювання механізму проведення місцевих виборів у Маріуполі до кінця поточного року», – повідомляють у прес-службі «Блоку Петра Порошенка».

Президент України Петро Порошенко доручив правоохоронцям розслідувати причини ускладнення проведення виборів у Маріуполі.

Раніше сьогодні у Донецькій облдержадміністрації повідомили, що місцеві вибори у Маріуполі 25 жовтня скасовані. 24 жовтня територіальна виборча комісія у Маріуполі заявила про неможливість проведення у цьому місті 25 жовтня місцевих виборів. Приїхавши до типографі приймати бюлетені, представники ТВК виявили брак – у списку не було однієї з партій.

Також вибори фактично зірвані у Красноармійську Донецької області, де міська виборча комісія прийняла надруковані раніше у друкарні бюлетені, але не передала їх у дільничну комісію. Раніше Донецький окружний адміністративний суд вирішив скасувати постанову Красноармійської міської виборчої комісії про друк бюлетенів у фізичної-особи підприємця. Суд обґрунтував своє рішення тим, що фізична особа-підприємець і підприємство це дві різні юридичні форми.

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що голосування у Маріуполі та Красноармійську Донецької області ще може відбутися 25 жовтня. За його словами, у разі необхідності перевибори у цих містах можуть відбудуться 15 листопада.

У неділю, 25 жовтня, в Україні проходять місцеві вибори.

XS
SM
MD
LG