Доступність посилання

ТОП новини

У Кишиневі з-під варти звільнили опозиціонера Усатого


Ренато Усатий
Ренато Усатий

У Кишиневі у неділю, 25 жовтня, суд звільнив з-під варти Ренато Усатого, лідера опозиційної «Нашої партії». Представники прокуратури вимагали продовжити термін утримання політика під вартою на 30 днів, проте суд відхилив це клопотання.

Усатого звинувачують у незаконному прослуховуванні телефонних розмов колишнього прем’єр-міністра Молдови Влада Філата з підприємцем Іланом Шором. З оприлюднених проросійським опозиціонером записів випливає, що співрозмовники причетні до корупції та крадіжки грошей з молдавських банків.

Лідера «Нашої партії» затримали у п’ятницю, 23 жовтня, в аеропорту Кишинева, куди він прилетів з Москви. У неділю під час розгляду клопотання про продовження його арешту кілька тисяч прихильників Усатого влаштували біля будівлі суду мітинг. Після свого звільнення політик виступив перед мітингарями.

З 25 вересня у Кишиневі проходить безстрокова акція протесту, організована двома лівими партіями – «Нашою партією» і Партією соціалістів. Протестувальники вимагають відставки президента і уряду, проведення всенародних виборів глави держави і дострокових парламентських виборів, зміни керівництва силових структур, а також повернення зниклого з банківської системи мільярда євро.

XS
SM
MD
LG