Доступність посилання

ТОП новини

День був спокійним, військові АТО змогли проголосувати за місцем реєстрації на Донбасі – штаб


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Українські військовослужбовці, які зареєстровані неподалік від місць несення служби в зоні АТО на Донбасі, змогли проголосувати на місцевих виборах. Про це повідомляє штаб АТО на сторінці у Фейсбуку в неділю.

«День у зоні проведення АТО пройшов без обстрілів. Українські військові, які зареєстровані неподалік від місць несення служби, змогли проголосувати на місцевих виборах», – йдеться в повідомленні.

У штабі також повідомили, що ЗСУ облаштовують свої позиції і продовжують готувати техніку та озброєння до зими.

Минула ніч у зоні АТО, за даними українського штабу, була неспокійною: бойовики обстріляли позиції українських військових біля Пісків Донецької області. Бойовики угруповання «ДНР» звинуватили українських військових в обстрілах своїх позицій, всього за їхніми даними, стріляли 23 рази. Сепаратисти угруповання «ЛНР» нічого не повідомляли про оперативну ситуацію на території, яку вони контролюють.

Раніше у ЦВК повідомляли, що військові та добровольці із зони бойових дій зможуть проголосувати на звичайних дільницях, їхні списки туди мали подати командири батальйонів. Для поранених бійців голосування передбачено у лікарнях.

Місцеві вибори в Україні тривають 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Водночас, у кількох містах, зокрема, у Маріуполі та Красноармійську, вже заявили, що волевиявлення громадян не відбудеться через порушення.

XS
SM
MD
LG