Доступність посилання

ТОП новини

Міліція перевіряє бездіяльність Маріупольської міської виборчої комісії


Міліція розпочала перевірку щодо звернення голови ЦВК з приводу бездіяльності Маріупольської міської виборчої комісії, повідомляє прес-служба управління МВС в Донецькій області.

За повідомленням, 25 жовтня надійшов лист зі зверненням голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського про вжиття заходів щодо триваючої бездіяльності Маріупольської міської комісії Донецької області, яка полягає в неотриманні цією виборчою комісією станом на 1:00 25 жовтня 2015 року виготовлених на її замовлення виборчих бюлетенів з виборів депутатів Маріупольської міської ради Донецької області та Маріупольського міського голови для голосування на чергових місцевих виборах 25 жовтня.

Як вважає голова ЦВК, у діях деяких членів Маріупольської міської територіальної виборчої комісії можуть бути ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача).

У донецькій міліції повідомляють, що це звернення внесли в журнал Єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення, розпочали перевірку.

Донецька ОДА у неділю повідомила про скасування виборів у Маріуполі, оскільки більшість виборчих дільниць не отримала бюлетені. Напередодні територіальна виборча комісія у Маріуполі відмовилася приймати надруковані у приватній друкарні бюлетені через брак і помилки у документах.

XS
SM
MD
LG