Доступність посилання

ТОП новини

Явка на місцевих виборах у Києві не перевищила 44% – КМДА


Ukraine -- Local elections, Kyiv, 25Oct2015
Ukraine -- Local elections, Kyiv, 25Oct2015

Вибори у Києві завершилися із явкою 42-44%, повідомив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

Водночас, він наголосив, що це – оперативні дані, більш точна інформація стане відома після 21:00.

«Станом на 20:00 25 жовтня всі виборчі дільниці двері закрили. На деяких виборчих дільницях ще проходить голосування, але я не думаю, що явка буде більша за 44%», – сказав Бондаренко.

На момент закриття виборчих дільниць у столиці правоохоронці зареєстрували 350 повідомлень про порушення під час голосування, але серед них суттєвих, які б вплинули на результат виборів або визнання волевиявлення недійсним, не було, зазначив керівник апарату КМДА.

За його словами, щодо 25 фактів спроб підкупу, виносу або фотографування бюлетенів відкрили відповідні кримінальні провадження. Однак найбільше порушень пов’язані із незаконною агітацією.

Станом на 17:30 повідомлялось про явку виборців в столиці – 35%.

Місцеві вибори в Україні проходили 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та в окремих тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей. Водночас, у кількох містах, зокрема, в Маріуполі та Красноармійську, вже заявили про те, що волевиявлення громадян не відбудеться через порушення. Виборчі дільниці закрились о 20:00, почався підрахунок.

XS
SM
MD
LG