Доступність посилання

ТОП новини

Масована реклама у Києві не принесла електоральних результатів на виборах – експерт


Активна рекламна кампанія, яка була використана кандидатами і партіями на місцевих виборах у Києві, не принесла бажаних електоральних результатів. Про це в коментарі Радіо Свобода заявив співробітник аналітичного центру CEDOS Ігор Тищенко під час спільного з каналом «Еспресо» марафону.

«На цих виборах було перебільшення реклами – зовнішньої, телевізійної, інтернет-реклами. Її було забагато і окремі сили відверто зловживали. Дуже показовий приклад Києва. Кампанія Сергія Думчева і «Руху за реформи», яка йшла півроку і йшла дуже масовано, і сьогодні знов увесь Київ висів у цих білбордах, вона не принесла електоральних результатів», – сказав Тищенко.

На його думку, учасника передвиборчої кампанії треба було витрачати гроші, не стільки на рекламу, скільки на безпосередні контакти з виборцями.

«Партії б мали працювати зі своєю цільовою аудиторією. І якась цільова аудиторія на білборди ведеться, а якась – ні», – додав Тищенко.

Громадські спостерігачі і КВУ від «дня тиші» і до самого дня голосування, 25 жовтня, повідомляли про факти прихованої агітації окремими політичними силами. Днями в КВУ заявили, що на передвиборчу кампанію за два місяці в Україні партії витратили 2 мільярди гривень.

XS
SM
MD
LG