Доступність посилання

ТОП новини

Влада і нові партії у Харкові мають шукати сильних політиків, щоб кинути виклик Кернесу – Фесенко


Володимир Фесенко
Володимир Фесенко

Влада і нові партії у Харкові повинні шукати сильних політиків, щоб кинути виклик чинному мерові Геннадію Кернесу, який, за попередніми даними екзит-полів, перемагає на виборах міського голови. Про це в коментарі Радіо Свобода заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко під час спільного з телеканалом «Еспресо» марафону у неділю.

«Треба не тільки новій владі, всім новим політичним силам, шукати сильних альтернативних політиків, які б могли кинути виклик пану Кернесу», – сказав Фесенко.

На його думку, «феномен» Кернеса полягає в тому, що у Харкові його підтримали не за політичні погляди, а за міські справи.

«За Кернеса голосували не як за представника колишньої «Партії регіонів», не за його політичні погляди, а за те, що він працює в місті…Він непоганий мер, і тому така велика підтримка в порівнянні з виборами 2010 року, коли в них з Аваковим був приблизно однаковий результат. Він зараз наростив підтримку в Харкові. І з цим треба рахуватися», – додав Фесенко.

За його словами, Геннадій Кернес, як інші, непровладні, мери міст, попри збереження нейтральності, все одно співпрацюватимуть із владою.

«І Кернес, і Труханов (Геннадій Труханов – кандидат у мери Одеси – ред.), і багато колишніх і нинішніх мерів міст будуть співпрацювати з нинішньою владою. Для збереження єдності країни – це не найгірший варіант, я б сказав – це менше зло. Це не дуже добре, але це – менше зло», – сказав Фесенко.

Раніше сам Геннадій Кернес назвав свої результати на виборах мера Харкова свідченням авторитету серед харків’ян.

За підсумками екзит-полу Комітету виборців України, у Харкові на виборах мера чинний голова міста Геннадій Кернес набрав 59,3% голосів виборців, а це означає, що другого туру виборів, найімовірніше, не буде.

25 жовтня в Україні проходили місцеві вибори.

XS
SM
MD
LG