Доступність посилання

ТОП новини

Глава ЦВК: вирішити питання про вибори у Маріуполі і Красноармійську може лише Рада


Михайло Охендовський (Фото ©Shutterstock)
Михайло Охендовський (Фото ©Shutterstock)

Для проведення місцевих виборів у Маріуполі і Красноармійську Верховна Рада України має ухвалити окремий закон, заявляє голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський. Як повідомляє прес-служба ЦВК, про це він сказав на зустрічі з послами США в Україні Джеффрі Пайєттом, Канади – Романом Ващуком і Великобританії – Джудіт Гоф.

За словами голови ЦВК, парламент має «створити спеціальний юридичний механізм, щоб дати виборцям Маріуполя та Красноармійська можливість реалізувати їхні виборчі права».

«Будь-який виборчий процес, який вже розпочався, обов’язково повинен завершитися голосуванням і встановленням результатів виборів. Зрив голосування внаслідок протиправної бездіяльності окремих членів міських виборчих комісій не змінив юридичного статусу кандидатів, які були висунуті на відповідних виборах. В свою чергу, відсутня і юридична можливість завершити розпочаті виборчі процеси без проведення голосування та встановлення результатів виборів», – цитує Охендовського прес-служба ЦВК.

25 жовтня у Красноармійську на Донеччині територіальна виборча комісія визнала вибори такими, що не відбулися. Раніше повідомлялося, що міська виборча комісія Красноармійська прийняла надруковані раніше у друкарні бюлетені, але не передала їх у дільничну комісію.

У неділю Донецька ОДА також повідомила про скасування виборів у Маріуполі, оскільки більшість виборчих дільниць не отримала бюлетені. Напередодні територіальна виборча комісія у Маріуполі відмовилася приймати надруковані у приватній друкарні бюлетені через брак і помилки у документах.

У ЦВК заявили, що у зв’язку з цим звернулися до правоохоронних органів.

Місцеві вибори в Україні проходили 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей.

XS
SM
MD
LG