Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії продовжує допит свідків у справі Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

У Донецькому міському суді Ростовської області Росії триває процес у справі української громадянки Надії Савченко, яку в Росії звинувачують у вбивстві двох російських журналістів. Триває допит свідків звинувачення, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Раніше адвокати просили суд допитати позачергово єдиного свідка захисту, сестру Надії Савченко – Віру, побоюючись, що в майбутньому їй можуть знову заборонити в’їзд до Росії, проте суддя у допиті відмовив.

Вірі Савченко доведеться чекати, коли настане черга адвокатів представляти свої докази. Раніше захисники повідомили, що Вірі Савченко заборонили в’їзд на територію Росії до 2020 року, проте потім її несподівано пропустили.

Перед початком сьогоднішнього засідання Надія Савченко закликала «завалити листами» підтримки засуджених у Росії українців, у тому числі режисера Олега Сенцова і антифашиста Олександра Кольченка, повідомив її адвокат Микола Полозов.

Надію Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку незаконно перебували під Луганськом, надаючи інформаційну підтримку збройним сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів та незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG