Доступність посилання

ТОП новини

Вибори в Маріуполі варто перенести на 2016 рік – КВУ


Олексій Кошель
Олексій Кошель

Вибори у Маріуполі Донецької області варто перенести на 2016 рік, заявляє генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель.

«Верховній Раді не варто робити поспішних гарячих висновків і організовувати голосування в Маріуполі 15 листопада одночасно з другим туром виборів (мерів великих міст – ред.). Це може вкотре спричинити проблеми і вкотре призвести до зриву виборчого процесу», – сказав Кошель.

За його словами, в Маріуполі існують не лише технічні проблеми, а й систематична недовіра до виборчого процесу.

У КВУ вважають, що відповідно до чинного законодавства, потрібно в 10-денний термін оголосити вибори, потім 60 днів виборчого процесу й, орієнтовно, на початку 2016 року, провести вибори у Маріуполі.

У неділю Донецька ОДА також повідомила про скасування виборів у Маріуполі, оскільки більшість виборчих дільниць не отримала бюлетені. Напередодні територіальна виборча комісія у Маріуполі відмовилася приймати надруковані у приватній друкарні бюлетені через брак і помилки у документах.

У ЦВК заявили, що у зв’язку з цим звернулися до правоохоронних органів.

Місцеві вибори в Україні проходили 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей.

XS
SM
MD
LG