Доступність посилання

ТОП новини

Суд: Вірі Савченко ніхто не забороняв в’їзд до Росії


Віра Савченко
Віра Савченко

Прикордонники у Ростовській області Росії не мають інформації про заборону сестрі української громадянки Надії Савченко Вірі в’їжджати на територію Росії. Як повідомляє адвокат Микола Полозов, про це йдеться у відповіді прикордонників, яку оголосила суддя на процесі у справі Савченко, що відбувається в російському Донецьку.

«Суддя оголошує відповідь ростовських прикордонників. Мовляв, сестрі Надії Вірі ніхто в Росію не забороняв приїжджати», – написав Полозов у Twitter.

Раніше адвокат Савченко Ілля Новиков звернувся до суду з клопотанням позачергово допитати сестру підсудної Віру у зв’язку з екстреними обставинами.

«Цього тижня Віра Савченко перетнула держкордон біля російського населеного пункту Гуково і нині перебуває в Донецьку, але у нас немає ніякої упевненості в тому, що якщо вона повернеться в Україну, її пропустять до Росії повторно», – сказав він.

Суд відмовив у задоволенні клопотання, визнавши його передчасним.

Раніше захисники повідомили, що Вірі Савченко заборонили в’їзд на територію Росії до 2020 року, проте потім її несподівано пропустили на російську територію.

На сьогоднішньому засіданні суд має допитати чотирьох свідків – працівників телеканалу ВДТРК, де працювали загиблі журналісти.

Надію Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку незаконно перебували під Луганськом, надаючи інформаційну підтримку збройним сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів та незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG