Доступність посилання

ТОП новини

На Запоріжжі міліція відкрила 3 провадження через порушення на виборах


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Міліція в Запорізькій області склала два адміністратвні протоколи і почала три кримінальних провадження за фактами порушень на місцевих виборах.

Як розповів заступник керівника управління МВС України в Запорізькій області Андрій Долинний, за добу з моменту відкриття виборчих дільниць запорізькі правоохоронці зареєстрували 55 повідомлень про порушення.

«Три факти внесені в єдиний реєстр досудових розслідувань, і зараз за даним актами ведеться досудове розслідування. Перш за все, це в Оріхівському районі голосування жінкою за свого сина. Зареєстрована подія за статтею 158-1. Факт замінування 10 дільниць у місті Дніпрорудному. Справа зареєстрована за статтею 259 частина 1. І факт нанесення тілесних пошкоджень, тобто конфлікт на одній з виборчих дільниць у місті Мелітополь між представниками двох різних політичних сил. Відбувся конфлікт – побилися. Подія зареєстрована а статтею 125 частина 1», – заявив Долинний.

За його словами, міліція також зареєструвала чотири факти, пов’язані з підкупом виборців у Якимівці, Бердянську і Токмаку Запорізької області.

«Різні були ситуації. В Якимівці був факт 400-500 гривень. Був один факт зареєстрований 20 гривень. На даний час всі факти зареєстровані. Робітники слідства ведуть перевірки. Ухвалюємо рішення, чи є там склад злочину чи не має», – додав Долинний.

Спостерігачі громадянської мережі «Опора» й Комітету у виборців України повідомляли про понад тисячу порушень під час проведення місцевих виборів в Україні, однак, незважаючи на це, вибори загалом визнають демократичними.

Місцеві вибори в Україні проходили 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Активність виборців склала 46,62%.

XS
SM
MD
LG