Доступність посилання

ТОП новини

КВУ: 80% дільниць Дніпропетровська досі не здали протоколи


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Дніпропетровську дільничні виборчі комісії масово відправляють на уточнення протоколів, таких комісій вже близько 80%.

У Комітеті виборців України зауважують, що при цьому в середньому по області ТВК відправляють 10-15% комісій на уточнення.

ТВК в Дніпропетровській області, Новомосковська міська виборча комісія, ухвалила рішення припинити своє засідання і розійтись до завтра, комісія досі не отримала бюлетені від 10 дільниць, а тому рішення комісії розійтись є протиправним, наголошують у КВУ.

Спостерігачі зауважують, що окремі комісії не можуть здати бюлетені вже по кілька разів поспіль, зокрема, ДВК №121128 та №121156.

На виборах міського голови у Дніпропетровську за двома екзит-полами лідирує Борис Філатов («Укроп»), за двома – Олександр Вілкул («Опозиційний блок»).

За результатами екзит-полу компанії «Український Інститут вивчення громадської думки», Вілкул лідирує з результатом 37,3%, у Філатова – 34,5%, а за даними соціологічної компанії ФОМ – Україна, за Вілкула проголосувало 37,2% виборців, за Філатова – 34,5%.

Ще два інші екзит-поли віддають першість на виборах Борисові Філатову. За результатами дослідження компанії «СОЦИС», у Філатова 39,1%, у Вілкула – 33,1%, Краснова – 11,9%, Курячого – 5,8%.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Голова ЦВК Михайло Охендовський раніше повідомляв, що повторне голосування на виборах мерів великих міст територіальні виборчі комісії призначать на 15 листопада у разі, якщо не буде абсолютного переможця за підсумками голосування 25 жовтня.

Загалом у 35 містах України з населенням понад 90 тисяч вибори міських голів відбуваються за мажоритарною системою абсолютної більшості, тобто кандидати мають отримати 50% плюс один голосів виборців.

XS
SM
MD
LG