Доступність посилання

ТОП новини

У Криму в підприємців силою відбиратимуть дизель-генератори


Російське підприємство «Крименерго» планує повернути у свою власність надані раніше підприємцям дизель-генератори, повідомляє «голова» окупованого Криму Сергій Аксьонов.

«Це обладнання було надане підприємствам на безкоштовній основі – без амортизації та орендної плати. Втім, близько 60 компаній вважають, що можуть безкоштовно використовувати державне майно і при цьому ігнорувати вимоги органів, які є балансоутримувачами і відповідають за експлуатацію генераторів», – написав Аксьонов у понеділок, 26 жовтня, на своїй сторінці у Facebook.

Він назвав ситуацію, що склалася, неприйнятною і заявив про залучення до вирішення цієї проблеми силовиків.

«Якщо протягом тижня це питання не буде вирішено, а недобросовісні підприємці продовжать ігнорувати запити про повернення дизельних генераторів, проблема буде вирішена силовим шляхом», – заявив Сергій Аксьонов, зазначивши, що «не дасть нікому сідати на голову».

Кримський півострів забезпечується електроенергією з материкової України. Після анексії Криму Росією в 2014 році на півострів стали завозити мобільні генератори.

«Міністерство палива та енергетики» окупованого Криму закликало жителів півострова до економії електроенергії у зв’язку з її дефіцитом. Такі прохання з’явилися після низки пошкоджень ліній електропередач у Херсонській області, через які електроенергія подається в Крим.

XS
SM
MD
LG