Доступність посилання

ТОП новини

КВУ заявляє про підкуп виборців в Ужгороді


Прапор Закарпатської області
Прапор Закарпатської області

Комітет виборців України стверджує, що в Ужгороді на вибір громадян суттєво вплинув підкуп виборців. Про це на прес-конференції в Ужгороді заявив голова Закарпатської обласної організації КВУ Дмитро Тужанський.

«На жаль, доказів ніхто не надасть. Дуже обмаль заяв, і дуже дивно, бо був і публічний шум, а дій немає», – розповів Тужанський.

У КВУ вказують, що результати екзит-полів суттєво відрізняються від соціологічних зрізів напередодні виборів. За попередніми даними, лідерами в боротьбі за посаду міського голови є колишній регіонал Богдан Андріїв та колишній мер Сергій Ратушняк.

«Ужгород залишиться проблемним містом до листопада, другий тур буде дуже ризикованим», – додав Дмитро Тужанський.

Загалом, за словами керівника обласної організації КВУ, вибори на Закарпатті пройшли нормально, хоча насторожувала ситуація з бюлетенями, які завезли в область тільки за два дні до виборів.

За попередніми даними КВУ, є очевидний лідер на посаду мера Мукачева – Андрій Балога, висока ймовірність, що залишаться на своїх посадах мери Перечина, Виноградова, Тячева і Хуста.

До облради з високою ймовірністю проходять п’ять політсил – «Солідарність», «Єдиний центр», «Батьківщина», «Відродження», об’єднаний список від місцевих угорських партій – КМКС.

«Результат об’єднаних угорських політичних сил – це абсолютна перемога у Берегові мера Золтана Баб’яка (понад 75%) та рекордні дані партії на Виноградівщині та Берегівщині», – відзначив Дмитро Тужанський.

Експерт також зауважив, що вперше за останні п’ять років на Закарпатті зросла явка виборців – 25 жовтня проголосували понад 49% громадян, включених до списків. В Ужгороді на дільниці прийшли 53%.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Центральна виборча комісія повідомила, що явка на виборах становила 46,62%.

XS
SM
MD
LG