Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ підозрює екс-очільника ДАІ Єршова у володінні автостоянками й кіосками


Генпрокуратура підозрює, що звільнений у травні начальник ДАІ Олександр Єршов володіє кіосками, автостоянками та перукарнею.

Про це свідчить ухвала Печерського райсуду Києва.

У ГПУ вважають, що Олесандр Єршов має безпосередній зв’язок із благодійними організаціями, що володіють зазначеною нерухомістю. Зокрема, повідомляється, що суд надав слідчим доступ до банківських та інших документів благодійних організацій «За безпеку дорожнього руху» і «БДР-Універсал», які діяли при Єршові в ДАІ Києва.

«За оперативними даними, обидві структури пов'язані з діяльністю Олександра Єршова, його незаконним збагаченням і володіють автостоянками, перукарнею, кіосками та іншим нерухомим майном, походження якого невідоме», – йдеться в матеріалах слідства.

Також повідомляється, що, коли Єршов очолював обласне ДАІ в Чернігові, там діляла схожа структура.

Олександр Єршов став об’єктом двох журналістських розслідувань проекту Радіо Свобода і Першого суспільного телеканалу «Схеми».

Зокрема, журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та UA:Першого телеканалу, спіймали Єршова на брехні у декларації за попередній рік: він приховував від контрольних органів елітний триповерховий маєток у Києві.

А одразу ж після того , як у травні програма «Схеми» оприлюднила факти про розкішне життя його дочок і сім’ї, Олександра Єршова було звільнено з посади виконувача обов’язків голови ДАІ. Зокрема у розслідуванні йшлося про те, що родина Єршова їздить на представницьких автомобілях Porsche Cayenne, Lexus, Toyota Land Cruiser, Range Rover вартістю близько 100 тис. доларів кожен, мешкає в елітному будинку в столиці та подорожує на відомі світові курорти.

Інформація про його статки та розкішний стиль життя швидко набула широкого суспільного розголосу, і Єршов подав у відставку, після чого МВС провело службове розслідування, а згодом Генпрокуратура порушила кримінальне провадження щодо екс-очільника ДАІ за фактом незаконного збагачення.

Арсен Аваков призначив Олександра Єршова на посаду виконувача обов’язків голови ДАІ МВС України 4 квітня 2015 року після того, як у відставку з посади пішов Олександр Сіренко.

XS
SM
MD
LG