Доступність посилання

ТОП новини

Олега Навального можуть перевести з виправної колонії у в’язницю


Олег Навальний
Олег Навальний

Брату російського опозиційного політика Олексія Навального Олегу, засудженому на 3,5 року позбавлення волі, висунули ще чотири дисциплінарних стягнення і пригрозили перевести його з виправної колонії у в’язницю. Про це йдеться в повідомленні на його офіційній сторінці у Facebook.

В яких саме порушеннях розпорядку звинувачують Навального, в повідомленні не уточнюється.

Раніше Олегу Навальному висунули шість дисциплінарних стягнень. 19 жовтня засудженого вдруге помістили на 15 діб в штрафний ізолятор, звинувативши його в зберіганні заборонених предметів. Однак прямих доказів порушення співробітники Федеральної служби Росії з виконання покарань не подали. Крім того, після відбування терміну в ШІЗО Навальний за рішенням адміністрації колонії буде переведений на суворі умови утримання. Через це з ним не зможуть зустрітися його дружина і дитина.

Група відомих письменників, журналістів й діячів культури звернулася до директора ФСВП Геннадія Корнієнка і генерального прокурора Росії Юрія Чайки з проханням відновити права Навального. «Не хочеться вірити, що таке упереджене ставлення пов’язане з тим, що Олег Навальний – молодший брат опозиційного політика Олексія Навального, і всі його неприємності в ІК-5 Орловської області пов’язані тільки з цією обставиною», – наголошується в листі, опублікованому на сайті «Нової газети».

Звернення із проханням провести перевірку обставин «особливого ставлення» керівництва колонії до Навального підписали вже близько 100 громадських і культурних діячів. Серед них лауреат Нобелівської премії з літератури Світлана Алексієвич, письменники Володимир Буковський, Володимир Войнович, Дмитро Биков, Лев Рубінштейн, Віктор Шендерович, актриса Лія Ахеджакова, музикант Андрій Макаревич і депутат Держдуми Росії Дмитро Гудков.

XS
SM
MD
LG