Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ і ПРООН підписали договір на постачання ліків на 620 мільйонів гривень


Олександр Квіташвілі
Олександр Квіташвілі

Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі підписав договір із Програмою розвитку ООН на постачання ліків на суму 620 мільйонів гривень.

У рамках договору в Україну поставлять препарати за державними програмами, зокрема, на лікування й діагностику туберкульозу, ВІЛ-СНІДу, дитячої гемофілії, орфанних захворювань, а також гепатиту В і С.

«Сьогодні відбувається історична подія, МОЗ підписує дуже важливий контракт з ПРООН на закупівлю лікарських засобів на сумупонад 620 мільйонів гривень. Ми дякуємо ООН за підтримку України і за готовність разом працювати не тільки над закупівлею лікарських засобів, а й допомагати змінювати всю систему закупівель лікарських засобу в Україні, щоб зробити її прозорою й ефективною», – цитує прес-служба МОЗ міністра охорони здоров’я Олександр Квіташвілі.

За даними МОЗ, усього на міжнародні закупівлі заплановано винести 12 національних програм на загальну суму два мільярди 197 мільйонів гривень. У рамках підписаного Меморандуму з ЮНІСЕФ заплановано закупівлю вакцин і антиретровірусних препаратів на суму 827 мільйонів гривень. Також заплановано, що закупівля онкологічних й онкогематологічних препаратів, а також хіміопрепаратів, радіологічних препаратів та препаратів супроводу онкологічних хворих буде здійснюватися через Crown Agents, договір з якими перебуває на останній стадії погодження, на суму 750 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG