Доступність посилання

ТОП новини

Міліція відкрила провадження через зрив виборів у Маріуполі


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Міліція відкрила кримінальне провадження через зрив голосування на місцевих виборах у Маріуполі 25 жовтня, повідомляє прес-служба управління МВС в Донецькій області.

У донецькій міліції нагадують, що через відсутність бюлетенів для голосування не змогли розпочати свою роботу 205 виборчих дільниць Маріуполя, через що жителі міста були позбавлені права взяти участь у місцевих виборах 25 жовтня.

Попередньо провадження відкрили за частиною 3 статті 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права).

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та в тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей. Водночас, у кількох містах, зокрема, в Маріуполі та Красноармійську, вибори не відбулися через порушення, зокрема, через незабезпечення бюлетенями дільничних виборчих комісій. За фактом зриву проведення виборів у Красноармійськутакож відкрили кримінальне провадження.

25 жовтня Луценко закликав голів фракцій зібратись 26 жовтня на раду коаліції «для законодавчого опрацювання механізму проведення місцевих виборів у Маріуполі до кінця поточного року». Проте рада коаліції уже два дні не може домовитися щодо дати виборів у Маріуполі та Красноармійську. «Блок Порошенка» та «Народний фронт» пропонують провести вибори в цих містах 15 листопада, а, наприклад, «Батьківщина» пропонує провести вибори вже у 2016 році.

У ЦВК заявили, що у Маріуполі і Красноармійську у разі необхідності перевибори можуть відбутися 15 листопада, призначення нової дати виборів – за Верховною Радою.

XS
SM
MD
LG