Доступність посилання

ТОП новини

Одеса: міськвиборчком оголосив Труханова переможцем на виборах мера


Геннадій Труханов
Геннадій Труханов

Одеська міська виборча комісія оголосила нинішнього мера Одеси Геннадія Труханова переможцем виборів міського голови. Відповідну постанову у вівторок увечері зачитав голова комісії.

Згідно з постановою, Труханов набрав 52,9% голосів виборців. Таким чином він переміг у першому турі.

Друге місце посів радник голови Одеської ОДА Саша Боровик. За нього проголосували 25,7% виборців. Третім став колишній мер Одеси Едуард Гурвіц, 8,5% голосів.

Раніше у вівторок кандидат на посаду міського голови Одеси Олександр Боровик заявляє про фіксацію його штабом 80 порушень закону під час виборів і підрахунку голосів 25 жовтня. Він вказує, зокрема, на протокол однієї з дільничних комісій, у якому число голосів за його опонента виправлене з «306» на «506».

Голова Одеської обладміністрації Михеїл Саакашвілі закликав Геннадія Труханова «з’ясувати стосунки» з Боровиком у другому турі. Про необхідність проведення другого туру на виборах мера Одеси заявили і у місцевому осередку «Блоку Петра Порошенка».

Громадянська мережа «Опора» увечері 26 жовтня за результатами паралельного підрахунку голосів за протоколами з мокрими печаткамив Одесі повідомила, що чинний мер Геннадій Труханов здобув понад половину голосів виборців – 51,64%. Друге місце, за цими даними, посідає представник «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Олександр Боровик з результатом 24,78%.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Центральна виборча комісія повідомила, що явка на виборах становила 46,62%.

XS
SM
MD
LG