Доступність посилання

ТОП новини

Росія вербує бойовиків на Донбасі для участі у боях у Сирії – Турчинов


Олександр Турчинов (©Shutterstock)
Олександр Турчинов (©Shutterstock)

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє, що Росія вербує бойовиків на Донбасі для участі у бойових діях у Сирії. Таку інформацію підтверджує розвідка, сказав він.

«Такі випадки непоодинокі, розповсюджується навіть агітаційна література в цих незаконних військових підрозділах, які контролюються російськими генералами», – сказав Турчинов у Нових Петрівцях, де відбувається Міжнародна конференція військових капеланів за участю представників країн-членів НАТО.

Секретар РНБО також наголосив, що Росія сьогодні вже не може приховати того, що зазнає втрат у Сирії.

«Вони не лише безкарно бомблять сирійські міста і регіони, а й зазнають втрат. Це означає, що вже є безпосередні сухопутні, скажімо так, бойові дії за участю російських військ», – сказав Турчинов.

У Росії цю заяву наразі не коментували. Тим часом, головна військова прокуратура цієї країни проводить розслідування у зв’язку із загибеллю в Сирії російського військовослужбовця Вадима Костенка. За повідомленням відомства, згідно з першими результатами, причиною смерті Костенка стало самогубство через проблеми в особистому житті.

Смерть Костенка – перша підтверджена смерть російського військового в Сирії, відколи Москва почала авіаудари там 30 вересня.

XS
SM
MD
LG