Доступність посилання

ТОП новини

Суд розглядає клопотання про зміну запобіжного заходу Мосійчуку


Ігор Мосійчук під час затримання у парламенті, 17 вересня 2015 року
Ігор Мосійчук під час затримання у парламенті, 17 вересня 2015 року

Печерський районний суд Києва розпочав засідання з розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу народному депутату від Радикальної партії Ігорю Мосійчуку.

Мосійчука до зали суду не доставили, він спілкується з судом через відеоконференцію, повідомляє прес-служба депутата.

23 жовтня Генеральна прокуратура України повідомила, що завершила досудове розслідування справи Мосійчука. За словами прокурора Владислава Куценка, про завершення досудового розслідування проінформували Мосійчука і його захисників. Таким чином їм відкрили доступ для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, сказав Куценко.

За його словами, Мосійчуку загрожує до 12 років позбавлення волі, «відповідно до статей, які відпрацювали слідчі».

Раніше соратники Мосійчука заявляли, що він у тяжкому стані перебуває в лікарні. Мосійчука шпиталізували 8 жовтня з будівлі Апеляційного суду Києва, що мав розглядати скаргу його захисту на його арешт судом попередньої інстанції.

Печерський районний суд Києва 23 жовтня переніс на 28 жовтня засідання щодо зміни міри запобіжного заходу депутату Мосійчуку.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди. 17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики в будівлі парламенту. Він звинувачення відкидає і називає справу політично мотивованою.

XS
SM
MD
LG