Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську перепоховали бійців «Дніпра-1», загиблих під Іловайськом


У середу, 28 жовтня, у Дніпропетровську, на Краснопільському цвинтарі, перепоховали двох бійців полку спеціального призначення «Дніпро-1», які загинули під час виходу з Іловайська.

На цвинтарі відбулась громадська панахида за участю родичів, друзів та побратимів.

Як розповіли у полку, полеглі бійці – Богдан Жайворонок та В’ячеслав Макаренко були посмертно нагороджені орденами «За мужність» III ступеня.

Обоє вони були поховані у Запоріжжі як невідомі герої, але тепер, коли тести ДНК збіглися з родичами, спецпризначенців вирішили перепоховати у Дніпропетровську.

За словами бойових побратимів, обоє бійців загинули 29 серпня 2014 року при виході із «зеленого коридору» на дорозі між селами Новокатеринівка та Горбатенко. 2 вересня їхні тіла разом з тілами понад 80 українських військових були вивезені до Запоріжжя.

Сьогодні панахиду й церемонію прощання з бійцями провів полковий капелан.

У квітні 2015 року в Дніпропетровську, на Краснопільському цвинтарі, де поховані невідомі й вже ідентифіковані бійці АТО, відбулось відкриття військового Меморіалу загиблим Героям України. Меморіал висотою майже в 4 метри зроблений з житомирського та токівського гранітів. Пам’ятник встановлений власним коштом приватного підприємця, який також є його автором.

XS
SM
MD
LG