Доступність посилання

ТОП новини

Окупаційний «голова Криму» вимагає заборонити Геловін


Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

Керівник окупаційного уряду анексованого Росією Криму Сергій Аксьонов вимагає заборонити на півострові заходи, пов’язані з відзначенням свята Геловін.

«Це огидне маски-шоу суперечить духовним і культурним традиціям народів Росії», – написав Аксьонов у Facebook.

За його словами, педагоги і психологи стурбовані, що ігри з образами зла можуть бути небезпечними для слабкої дитячої психіки.

«Міністерству освіти республіки Крим необхідно виступити з відповідною рекомендацією», – наголосив Аксьонов.

Він також назвав Геловін «засобом культурної колонізації».

Геловін – це старовинне кельтське свято напередодні Дня всіх святих. У ХХ столітті воно перетворилося на своєрідний карнавал насамперед у США та Канаді – 31 жовтня діти вдягають костюми нечистої сили, ходять по домівках, символічно «лякають» господарів і отримують солодощі. Як явище мас-культури Геловін представлений у кіно та мультфільмах. Упродовж останніх десятиліть його святкування поширилося і на Європу та пострадянський простір.

У Криму Міжконфесійна рада півострова ще 2001 року закликала кримчан і кримську владу відмовитися від святкування Геловіну. Очолювана тоді митрополитом Кримським УПЦ (Московського патріархату) Лазарем структура назвала Геловін «антихристиянським святом» та «однією з форм сатанинського шабашу».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG