Доступність посилання

ТОП новини

Надія Савченко обурена затриманням директора української бібліотеки у Москві


Надія Савченко
Надія Савченко

Українська громадянка, народний депутат України Надія Савченко, яку судять у Москві, заявляє, що «вкрай обурена» затриманням директора Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріної.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, про це Савченко заявила під час суду, що триває в Донецьку Ростовської області Росії. На суді триває допит свідків обвинувачення.

Слідчий комітет Росії заявляє про затримання директора Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріної за підозрою у «розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниженні людської гідності».

«За версією слідства, в 2011–2015 роках директор Бібліотеки української літератури Шаріна, що є посадовою особою, в порушення федерального закону «Про протидію екстремістської діяльності» поширювала серед відвідувачів книжкові видання Дмитра Корчинського, визнані судом екстремістськими матеріалами і забороненими до використання», – заявив представник комітету Володимир Маркін.

За повідомленням, у бібліотеці провели обшуки, вилучили друковану продукцію, «що містить заклики до антиросійської і антиросійської пропаганди».

У Слідчому комітеті Росії повідомили, що підготували клопотання до суду про арешт Шаріної.

Затриманню Шаріної 28 жовтня передував обшук також у її квартирі. Крім того, обшук відбувся у співголови громадської організації «Українці Москви» Валерія Семененка.

У Міністерстві закордонних справ України висловили рішучий протест у зв’язку з обшуками в українській бібліотеці у Москві.

XS
SM
MD
LG