Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківська міська виборча комісія призначила другий тур виборів мера


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Івано-Франківська міська виборча комісія сьогодні встановила офіційні результати виборів міського голови Івано-Франківська та видала постанову про проведення повторного голосування (другого туру).

15 листопада у другому турівиборівбудуть представник «Блоку Петра Порошенка–Солідарність» Ігор Насалик та «свободівець» Руслан Марцінків.

Остаточні результати щодо складу міськради, за словами голови ТВК Лесі Петрик, ще не оприлюднюються, матеріали передані в ОВК, остаточні дані будуть відомі за кілька днів.

За попередніми підрахунками, до Івано-Франківської міської ради потрапляють представники шести партій – «Свобода», «Блок Петра Порошенка – Солідарність», об’єднання «Самопоміч», партія «Укроп», об’єднання «Батьківщина» і Українська народна партія.

Найбільшу кількість голосів – близько 27 відсотків підтримки виборців отримує всеукраїнське об’єднання «Свобода», від якої до міськради проходить 14 депутатів. При чому більше половини з них були депутатами попереднього скликання.

На другому місці – «Блок Петра Порошенка–Солідарність», матимуть дев’ять депутатів. По шість депутатів матимуть у міськраді «Самопоміч» і «Укроп», чотири депутати представлятимуть всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» .

Якщо екзит-поли прогнозували подолання 5-відсоткового бар’єру лишедля п’яти політичних сил, то після підрахунку голосів проходить і Українська народна партія. Від цієї партії буде три депутати, в тому числі Віктор Анушкевичус, який упродовж останніх дев’яти років був міським головою Івано-Франківська. Він балотувався на посаду мера і на цих місцевих виборах, однак, за результатами виборів мера, його випередили інші кандидати: Ігорь Насалик, Руслан Марцінків та Олександр Шевченко.

В новій міській раді Івано-Франківська буде 42 депутати, серед них четверо жінок.

XS
SM
MD
LG