Доступність посилання

ТОП новини

Кононенко: коаліція не домовилася щодо дати виборів у Маріуполі та Красноармійську


 Ігор Кононенко
Ігор Кононенко

Фракції коаліції не досягли домовленості щодо проведення виборів у Маріуполі та Красноармійську на Донеччині, повідомив перший заступник фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко.

«Немає згоди коаліції щодо того законопроекту, який був запропонований нашою фракцією, і немає інших пропозицій, які відповідали б Конституції», – зазначив він.

Водночас «Опозиційний блок» зареєстрував у Раді законопроект, в якому пропонує призначили вибори в Красноармійську та Маріуполі Донецької області на 15 листопада.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та в тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей. Водночас, у кількох містах, зокрема, в Маріуполі та Красноармійську, вибори не відбулися через порушення, зокрема, через незабезпечення бюлетенями дільничних виборчих комісій. За даними міліції, на Донеччині голосування не відбулося у Маріуполі та Красноармійську, де виборчі бюлетені не були завезені у 205 та 30 дільничних виборчих комісій.

25 жовтня Луценко закликав голів фракцій зібратись 26 жовтня на раду коаліції «для законодавчого опрацювання механізму проведення місцевих виборів у Маріуполі до кінця поточного року». Проте рада коаліції ще не змогла домовитися щодо виборів у Маріуполі та Красноармійську.

У ЦВК заявили, що у Маріуполі і Красноармійську у разі необхідності перевибори можуть відбутися 15 листопада, призначення нової дати виборів – за Верховною Радою.

XS
SM
MD
LG