Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині військова прокуратура викрила військових-шахраїв


8 броньованих автомобілів з Дніпропетровщини, взятих у приватної структури під час мобілізації, не потрапили до Збройних Сил України. Про це у четвер, 29 жовтня, повідомили у військовій прокуратурі Південного регіону України.

За даними прокуратури, наразі перевіряють посадових осіб Бабушкінського райвійськкомату Дніпропетровська та облвійськкомату, які під час проведення минулого року мобілізаційних заходів незаконно, без відповідних мобілізаційних нарядів та розпоряджень виписали наряд на вимогу поставки від приватної банківської установи 12 броньованих авто марки Volkswagen.

«Посадовці райвійськкомату отримали 8 автомобілів, про що було складено акт прийому-передачі. Проте на порушення вимог закону України «Про мобілізацію» автомобілі не були поставлені до Збройних сил України», – повідомили у прокуратурі.

За даними слідства, три броньовані авто передали командуванню одного з добровольчих підрозділів, який не входить до Збройних сил України. Іншими п’ятьма автомобілями, загальна вартість яких понад 2 мільярди гривень, посадовці військкомату розпорядилися на власний розсуд. Кримінальне провадження відкрите за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України.

У середу, 28 жовтня, у військовій прокуратурі Південного регіону України повідомили про викриття військовослужбовця – шахрая.

Солдат однієї з військових частин на Дніпропетровщині, відрекомендувавшись полковником та командиром бригади Збройних Сил, звернувся до волонтерської організації із проханням передати для користування військовим чотири радіостанції, два планшети, модем та армійський бінокль. Отримавши ці речі від волонтерів, псевдокомандир їх привласнив.

Він також випросив у волонтерів 12 тисяч гривень нібито для лікування військових, поранених під час вибуху танку, а також 40 тисяч гривень нібито на транспортування важкопораненого бійця. Отримані гроші чоловік використовував для власних потреб. Його наразі затримали, порушене кримінальне провадження.

XS
SM
MD
LG