Доступність посилання

ТОП новини

Конституційна комісія надала на розгляд Порошенку проект змін до Конституції щодо правосуддя


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Конституційна комісія підтримала законопроект про зміни до Конституції України в частині правосуддя і передасть їх президенту України Петру Порошенку.

Конституційна комісія вирішила «схвалити напрацьований робочою групою проект змін до Конституції України щодо правосуддя і після доопрацювання даний проект змін до Конституції буде передано президентові України для розгляду».

23 жовтня 2015 року Європейська комісія «За демократію через право» (Венеціанська комісія) напленарному засіданні надала позитивний висновок щодо проекту змін до Конституції України в частині правосуддя, затвердженого Конституційною комісією 4 вересня 2015 року, інформує сайт президента України. В остаточному висновку Венеціанської комісії щодо проекту зазначається, що «остання версія змін до Конституції є дуже позитивною і добре підготовленою та заслуговує повної підтримки».

Як заявив тоді заступник голови Адміністрації президента, голова робочої групи з питань правосуддя Олексій Філатов, коментуючи висновок Венеціанської комісії щодо судової реформи, звільнення всіх суддів не відповідає європейським стандартам та принципу верховенства права. При цьому він зауважив, що це не виключає оновлення суддівського корпусу через механізми реорганізації окремих судів, а також оцінювання всіх суддів на їх відповідність критеріям професіоналізму, етичності та доброчесності, що збігається з позицією Конституційної комісії.

29 жовтня Філатов повідомив, що робоча група при Конституційній комісії врахувала всі принципові пропозиції Венеціанської комісії щодо судової реформи.

В Україні готується конституційна реформа, що стосуватиметься, зокрема і правосуддя.

XS
SM
MD
LG