Доступність посилання

ТОП новини

Полторак: попередньою причиною подій у Сватові вважають диверсію


Степан Полторак (©Shutterstock)
Степан Полторак (©Shutterstock)

Міністр оборони України Степан Полторак заявляє, що ймовірною причиною виникнення пожежі на арсеналі оборонного відомства поблизу міста Сватова Луганської області є «диверсійні дії противника».

«Причини й обставини інциденту уточнюються. За попередньою інформацією, інцидент стався внаслідок диверсійних дій противника, який ставив перед собою мету дестабілізацію ситуації в регіоні», – заявив міністр на засіданні Ради реформ у Києві.

Полторак нагадав, що внаслідок пожежі загинув один військовий, один цивільний, ще четверо військовослужбовців були поранені.

Міністр додав, що пожежу локалізували. За його словами, для звільнення міста від боєприпасів створили 20 груп саперів загальною чисельністю 100 людей.

Вибухи у Сватові – відео з місця події
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

Пожежа на складах у Сватові розпочалася близько 19:45 29 жовтня. На складах зберігалося близько 3,5 тисяч тонн боєприпасів. Станом на 8:45 30 жовтня, за даними Міноборони, вибухи в місті Сватові припинилися.

У штабі АТО заявили, що за попередньою інформацією, причиною надзвичайною ситуації міг бути терористичний акт. Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження.

35 багатоповерхівок поблизу складу були пошкоджені, повідомили в штабі АТО.

XS
SM
MD
LG