Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс на 16 листопада розгляд скарги на вирок Пукачу


Олексій Пукач, обвинувачений у вбивстві Георгія Гонгадзе під час судового засідання у Апеляційному суді Києва, архівне фото
Олексій Пукач, обвинувачений у вбивстві Георгія Гонгадзе під час судового засідання у Апеляційному суді Києва, архівне фото

Апеляційний суд Києва переніс на 16 листопада розгляд скарги на вирок колишньому начальнику департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексію Пукачу, якого засудили до довічного ув’язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Відповідне рішення ухвалили у зв’язку з тим, що представником інтересів потерпілого у цій справі журналіста Олексія Подольського став колишній суддя Конституційного суду України Віктор Шишкін, якому потрібен додатковий час для ознайомлення з матеріалами справи.

На початку 2013 року Печерський райсуд Києва визнав Пукача винним у вбивстві Георгія Гонгадзе і присудив йому довічне ув’язнення. Через рік суд почав у закритому режимі розглядати апеляцію на вирок.

Наприкінці минулого року Генпрокуратура виступила за відкритий розгляд справи. 6 лютого Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про відкритий режим слухання апеляції на вирок Пукачу. На початку березня 2015 року у МВС повідомили про зняття грифу секретності із близько 80 документів у справі Пукача.

XS
SM
MD
LG