Доступність посилання

ТОП новини

Вілкул і Філатов візьмуть участь у теледебатах


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Кандидати на посаду міського голови Дніпропетровська, які, за даними ексзит–полів, набрали найбільшу кількість голосів виборців, Борис Філатов («Укроп») та Олександр Вілкул («Опозиційний блок»). Візьмуть участь у теледебатах. Інформацію про це підтвердили в штабах обох кандидатів.

Однак інформація про місце зустрічі, час і телеканал різниться.

Так, Олександр Вілкул на своїй сторінці в Facebook поширив інформацію про те, що відповів згодою на теледебати з опонентом на дніпропетровському 11 телеканалі. Вони мають відбутись у два етапи – 31 жовтня і 13 листопада.

Вілкул стверджує, що саме він запропонував проведення таких дебатів ще 17 жовтня на «міському незалежному телеканалі».

«Сподіваюся, що 11 канал проведе ці теледебати за хорошими європейськими стандартами – винесе до порядку денного конкуренцію ідей і підходів до розвитку Дніпропетровська та вирішення існуючих проблем міста. Без скандалів і політиканства. Вважаю дуже правильним рішення керівництва 11 телеканалу про те, що такі теледебати мають пройти на початку і в фіналі короткострокової виборчої кампанії між першим і другим туром виборів», – заявив він.

Інформацію про проведення цих дебатів підтверджує й офіційний сайт телеканалу.

Водночас на своїй сторінці в Facebook Борис Філатов оприлюднив заяву, в якій йдеться про те, що теледебати з Вілкулом відбудуться 2 листопада на телеканалі «UA:ПЕРШИЙ».

«Дебати, які реалізує НТКУ відповідно до міжнародних стандартів, мають чіткий регламент, з яким ми ознайомилися і який прийняли до відома. Вважаємо, що такі дебати за наперед визначеними правилами на апріорі політично нейтральному і незаангажованому телеканалі зі всеукраїнським ефірним покриттям є оптимальним рішенням для зустрічі опонентів і ведення дійсно конструктивного діалогу про долю Дніпропетровська», – йдеться у повідомленні.

Також у заяві є прохання до місцевих ЗМІ та стрімерів виділити ефірний час для трансляції цих дебатів, адже «нормальною європейською практикою є проведення єдиних дебатів між кандидатами».

Як повідомили Радіо Свобода організатори теледебатів на телеканалі «UA:ПЕРШИЙ», їхній ефір заплановано провести в понеділок у Палаці студентів ДНУ. Як планується, кандидати мають відповідати на питання модератора, соцмереж та залу, де перебуватимуть студенти, журналісти, громадські діячі тощо. Організатори заявили, що якщо один із кандидатів не прибуде, час ефіру скоротять удвічі. Вони також зазначили, що підтвердження своєї участі вже надав Філатов, від Вілкула поки не було підтвердження, але не було й відмови.

Між тим Дніпропетровська міська ТВК досі не оголосила результати виборів 25 жовтня у Дніпропетровську.

На цю ж тему:

28.10.2015
Вілкул проти Філатова – «конфліктний» проти «позитивного»?

У Дніпропетровську на виборах міського голови змагатимуться представники двох великих конкуруючих фінансово-промислових груп далі
XS
SM
MD
LG