Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК докладе всіх зусиль, щоб вибори в Павлограді 15 листопада відбулися – Охендовський


Михайло Охендовський (©Shutterstock)
Михайло Охендовський (©Shutterstock)

Голова Центральної виборчої комісії України Михайло Охендовський заявляє, що ЦВК докладе усіх зусиль для проведення голосування у Павлограді 15 листопада.

«Це повторне голосування, призначене місцевою територіальною комісією, неодмінно відбудеться. Ніхто не зможе скасувати рішення ТВК, ніхто не зможе перешкодити реалізації виборчих прав жителями міста під час повторного голосування міського голови. ЦВК, зі свого боку, докладе всіх зусиль для того, щоб вибори в Павлограді 15 листопада відбулися», – сказав Охендовський.

«Підстав постановити під сумнів повторне голосування на цей момент не існує ніяких», – додав він.

27 жовтня Центральна виборча комісія ухвалила рішення, згідно з яким вирішила не виділяти додаткових коштів на проведення другого туру виборів мерів у містах із кількістю виборців менше ніж 90 тисяч людей. Згідно з цими роз’ясненнями ЦВК, в Павлограді не може бути другого туру виборів мера.

У Комітеті виборців України та в громадянській мережі «Опора» заявили, що Центральна виборча комісія порушує законодавство про місцеві вибори, скасовуючи другий тур виборів мера Павлограда.

Проте, 30 жовтня, Київський апеляційний адміністративний суд скасував постанову ЦВК з роз’ясненнями про підстави оголошення територіальними виборчими комісіями другого туру виборів мерів. Також Павлоградська міська виборча комісія, незважаючи на роз’яснення ЦВК, призначила другий тур виборів мера на 15 листопада.

У Павлограді, за підсумками голосування 25 жовтня, лідирують кандидат від «Опозиційного блоку» Анатолій Вершина і кандидат від партії «Укроп» Євген Терехов. Євген Терехов є демобілізованим бійцем АТО, одним із захисників Донецького аеропорту. Його опонент Анатолій Вершина – перший заступник міського голови Павлограда, він уже балотувався на посаду мера в 2010 році від «Батьківщини», але програв.

XS
SM
MD
LG