Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК оскаржує у суді другий тур виборів мера Павлограда


Євген Терехов
Євген Терехов

ЦВК звернулась до суду зі скаргою на рішення Київського апеляційного суду про законність другого туру виборів міського голови у Павлограді Дніпропетровської області. Про це у п’ятницю, 30 жовтня, заявив кандидат на посаду міського голови Павлограда Євген Терехов («Укроп»), який у випадку проведення другого туру виборів змагатиметься у ньому з представником «Опозиційного блоку» Анатолієм Вершиною.

На своїй сторінці у Facebook Євген Терехов виклав фотографії цієї апеляційної скарги. За його даними, скарга подана до Вищого адміністративного суду України.

«Ми подали позов до суду, виграли його, домоглися другого туру, показали всій країні ганьба, який влаштували деякі члени ЦВК з підтасовуванням результатів виборів. Але не тут-то було. Влада продовжує підкидати дрова у багаття власної загибелі. А ось і новина – сьогодні деякі члени ЦВК подали апеляцію до Вищого адміністративного суду на рішення Київського апеляційного суду щодо скасування другого туру. Наша радість про справедливість була передчасною», – зазначив кандидат.

Водночас представник у суді кандидата Євгена Терехова Роман Бабій повідомив, що засідання Вищого адміністративного суду заплановане на 14.00 понеділка.

«Рішення Київського апеляційного адміністративного суду підтверджує, що рішення ТВК Павлограда про проведення другого туру було правильним. Але рішення суду поки не вступило в законну силу – це мало відбутися у неділю, але оскільки сьогодні ЦВК подала апеляційну скаргу, то рішення набуде чинності у разі, якщо після розгляду апеляції його залишать в силі», – прокоментував Роман Бабій, якого цитує прес-служба «Укропу».

У самій ЦВК цю заяву поки офіційно не коментували. Раніше Голова Центральної виборчої комісії України Михайло Охендовський заявив, що ЦВК докладе усіх зусиль для проведення голосування у Павлограді 15 листопада.

XS
SM
MD
LG