Доступність посилання

ТОП новини

Протягом ночі на складах військового арсеналу у Сватові зафіксовано 6 вибухів


30 жовтня, Сватове
30 жовтня, Сватове

Протягом минулої ночі на складах ракетно-артилерійського озброєння у Сватові зафіксовано 6 нових вибухів (3 малих та 3 великих).

Як повідомили у прес-службі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, останній вибух стався о 8:30. За оцінками експертів, здетонував снаряд калібром 122 міліметрів.

Зазначається, що територія арсеналу вкрита шаром попелу понад 3 метри, що ускладнює роботу з зачистки − видаленню вибухонебезпечних предметів. Попіл тліє, тому пожежу локалізована, але до кінця не ліквідована. Триває робота з гасіння за допомогою спеціалізованої броньованої військової техніки з метою убезпечення особового складу від осколків. Кількість жертв не змінилась: серед цивільних – 1 загиблий, 2 поранених, серед військовослужбовців – 1 загиблий, 6 поранених.

«На цей час вже зроблено оцінку 40% будівель. Встановлено, що 118 об’єктів житлового фонду потребують заміни шиферу, 169 – потрібно засклити. У Сватовому пошкоджено будівлю школи мистецтв, Пенсійного фонду, міської ради, гімназії, однієї загальноосвітньої школи, центру розвитку дитини, школи-інтернату», − йдеться в повідомленні.
Без електропостачання залишаються 400 абонентів. Водопостачання міста відновлено у повному обсязі. Тривають роботи з відновлення газопостачання.

29 жовтня о 19.35 у Сватові на території польового складу ракетно-артилерійського озброєння Міністерства оборони, де зберігаються близько 3 тисячі тонн боєприпасів, виникла пожежа з подальшою детонацією та розльотом уламків боєприпасів.

XS
SM
MD
LG