Доступність посилання

ТОП новини

Учасники автопробігу вимагали відставки Шокіна під будинком Порошенка


Близько 100 автомобілів взяли участь в автопробігу до будинку, де мешкає президент України Петро Порошенко, з вимогою звільнити Генерального прокурора Віктора Шокіна.

Народний депутат України Ігор Луценко (фракція «Батьківщина») написав у Facebook, що станом на 12-ту годину «93 автівки Автомайдану їдуть в гості до Порошенка».

Він розповів, що міліція автобусом перегородила шлях до будинку президента.

Потім Луценко дописав: «Автобус від`їхав у відповідь на наші переконливі прохання».

Раніше активісти вимагали від Генпрокурора Віктора Шокіна замінити чотирьох членів конкурсної комісії з обрання антикорупційного прокурора або піти у відставку.

Організацію та проведення конкурсу здійснює конкурсна комісія, до складу якої входять чотири особи, визначені Радою прокурорів України, та сім осіб, визначених Верховною Радою. Генпрокурор і Рада вже обрали своїх представників до цієї комісії.

За європейськими стандартами, членами таких комісій мають бути люди з бездоганною репутацією, моральним авторитетом та високим професіоналізмом. Проте, як вважають експерти Центру протидії корупції, що четвірка, призначена Віктором Шокіним від Генпрокуратури, таким критеріям не відповідає.

XS
SM
MD
LG