Доступність посилання

ТОП новини

МВС: правоохоронці отримали понад 7000 повідомлень про порушення на виборах


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Загалом міліція отримала 7105 повідомлень та заяв про злочини та інші події, прямо чи опосередковано пов’язані з виборчим процесом.

Як повідомляє прес-служба МВС, за цими повідомленнями відкрили 478 кримінальних проваджень, з них 220 безпосередньо пов’язані з порушенням виборчих прав громадян.

У МВС обіцяють розслідувати ці злочини «оперативно, повно та всебічно».

На даний час різним особам повідомлено про підозри у 8 таких провадженнях, зокрема, за фактами підкупу виборців в Одесі та в Чернівцях, звітує міліція.

Найбільше кримінальних проваджень за фактами виборчих злочинів розпочато у Києві, Одеській, Харківський та Дніпропетровський областях, зокрема, як повідомляють у МВС, проводиться перевірка обставин, викладених у депутатському зверненні Бориса Філатова щодо порушень, вчинених головою та членами Дніпропетровської міської виборчої комісії, перевіряється ймовірна фальсифікація протоколів цієї комісії.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районів Донбасу.

Спостерігачі громадянської мережі «Опора» та Комітету виборців України повідомляли про понад тисячу порушень під час проведення місцевих виборів, однак, незважаючи на це, вибори загалом визнають демократичними.

XS
SM
MD
LG