Доступність посилання

ТОП новини

Коломойський: справа Корбана є «чистою політикою»


Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Колишній глава Дніпропетровської ОДА і бізнесмен Ігор Коломойський вважає, що затримання його соратника, лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана є «чистою політикою».

«Справа Корбана – чиста політика. Я впевнений, це пов’язано з результатами, які партія «Укроп» отримала на місцевих виборах », – сказав Коломойський в коментарів виданню «Лівий берег».

«Зрозуміло, ніяких кримінальних злочинів за Корбаном немає, всі звинувачення надумані. Ми не байдужі до його долі і боротимемося в юридичній площині за те, щоб довести це. ... Силовики – люди підневільні, ми розуміємо, кому вони підкоряються, чиї команди виконують. Які до них можуть бути претензії? Хіба тільки з погляду формального дотримання закону. Я знаю, що ці так звані справи лежали в папках, покритих пилом. Чому їх дістали саме зараз? Знову-таки: незрозуміла хвороблива реакція на результат «Укропу», – зазначив Коломойський.

Колишній глава Дніпропетровської ОДА не вважає, що Корбан – заручник влади в її боротьбі з Коломойським.

«Мені ніхто не висував жодних вимог, я не відчуваю тиску, тим більше шантажу. Я нормально спілкуюся з Адміністрацією президента, ніяких претензій мені не озвучували», – сказав він.

Як повідомили в ГПУ Корбану підозру пред’явлено за низкою статей Кримінального кодексу: 255 (створення організованої злочинної організації), 191 (привласнення, розтрата майна) і 349 (затримання представника влади або працівника правоохоронних органів як заручника), а також за статтею 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом).

31 жовтня СБУ затримала кандидата у мери Києва і лідера політичної партії «Укроп» Геннадія Корбана. Тоді у СБУ та ГПУ заявили, що підозрюють його в створенні злочинного угруповання. Адвокати заявили, що «справа Корбана» пов’язана зі спробами тиску на його партнера й однопартійця Бориса Філатова, який вийшов у другий тур виборів міського голови Дніпропетровська. У ГПУ наголошують, що затримання Корбана немає жодного політичного підтексту.

За неофіційними даними, завтра суд в Чернігові обиратиме Корбану запобіжний захід, у Генпрокуратурі вже заявили, що проситимуть суд арештувати Корбана.

У всеукраїнському об’єднанні «Батьківщина», зробили заяви з вимогою до керівників правоохоронних органів надати пояснення з парламентської трибуни. Натомість у партії «Блок Петра Порошенка – «Солідарність» заявили, що затримання Корбана не пов’язане з політикою чи виборами.

XS
SM
MD
LG