Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк анонсує ухвалення «доленосних законів» у Раді наступного тижня


Арсеній Яценюк (©Shutterstock)
Арсеній Яценюк (©Shutterstock)

Наступного тижня парламент має ухвалити доленосні для країни закони. Для цього необхідна політична єдність і відповідальність. Про це прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив у програмі «10 хвилин».

Як повідомляє прес-служба уряду, він нагадав, що на порядку денному парламенту, який почне роботу наступного тижня, «стоять доленосні закони для української держави».

«Нам треба прийняти бюджет на наступний рік. І позиція уряду така: бюджет повинен прийматися одночасно з податковою реформою, а не навпаки», – зазначив Яценюк.

Також прем’єр-міністр наголосив на необхідності завершити ухвалення законів щодо запровадження безвізового режиму для громадян України з метою поїздок до Європейського союзу.

«Нам потрібно нарешті розпочати процес прозорої і чесної конкурентної приватизації в країні», – зазначив він.

Також Яценюк вважає, що необхідно позбавити Генеральну прокуратуру функцій слідства і створити нове незалежне Державне бюро розслідувань.

Відповідно до календарно плану, Верховна Рада 3-6 листопада працюватиме в режимі пленарних засідань.

Народні депутати вже розглядали законопроект «Про державне бюро розслідувань», проте в липні повернули документ на повторне друге читання. Створення цього державного органу передбачено діючими положеннями Кримінального процесуального кодексу, а також коаліційною угодою.

Відповідно до проекту закону, Державне бюро розслідувань, зокрема, вирішує завдання щодо запобігання організованій злочинній діяльності, терористичним та іншим особливо тяжким насильницьким злочинам, виявлення, розкриття і розслідування злочинів, пов’язаних з діяльністю злочинних організацій; злочинів, пов’язаних з тероризмом; особливо тяжких насильницьких злочинів, розкриття і розслідування військових злочинів; розкриття і розслідування корупційних та пов’язаних з корупцією злочинів, вчинених працівниками Національного антикорупційного бюро України і прокурорами спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У складі Державного бюро розслідувань діють слідчі, оперативні та інші підрозділи. Організаційну структуру Державного бюро розслідувань затверджує директор бюро за погодженням з Кабінетом міністрів.

XS
SM
MD
LG