Доступність посилання

ТОП новини

МВС: Новинського допитають щодо конфлікту навколо мережі «Амстор»


Вадим Новинський
Вадим Новинський

У Міністерстві внутрішніх справ України заявляють, що народного депутата від фракції «Опозиційний блок» Вадима Новинського допитають щодо конфлікту навколо мережі «Амстор».

Як повідомляє прес-служба МВС, Новинський вже зв’язався з правоохоронцями і вже дав згоду на свою участь у слідчих діях.

У міліції нагадують про розслідування низки кримінальних проваджень, зокрема за статтею 364 (зловживання владою або службовим становищем), статтею 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та статтею 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України, які стосуються конфлікту бенефіціарів торгівельної мережі «Амстор».

«У рамках розслідування виникла необхідність допиту народного депутата України Вадима Новинського як одного з кінцевих бенефіцеарів – учасників корпоративного конфлікту. З метою прискорення цього процесу голову Верховної Ради було поінформовано листом про необхідність проведення такої слідчої дії», – зазначають у МВС.

Раніше сьогодні слідчий на засіданні погоджувальної ради заявив про намір вручити повістку народному депутату від «Опозиційного блоку» Вадиму Новинському. Проте спікер Верховної Ради Володимир Гройсман сказав, що такої людини на засіданні немає, і попросив слідчого покинути засідання погоджувальної ради і почекати в іншому приміщенні.

У лютому цього року в офісі Новинського співробітники МВС проводили обшук.

XS
SM
MD
LG