Доступність посилання

ТОП новини

Іслямов заявляє про погрози рідним, він готує заяву в прокуратуру


Ленур Іслямов
Ленур Іслямов

Власник телеканалу АТR, один з ініціаторів блокади Криму Ленур Іслямов заявляє, що під час обшуків в Криму і Москві представники ФСБ Росії погрожували його батькам і синові, у зв’язку з чим він збирається звертатися до правоохоронних органів.

«Я готую зараз заяву в прокуратуру Автономної Республіки Крим, бо погрожували моєму синові, погрожували моїм батькам», – повідомив він у коментарі проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії».

За словами Іслямова, він має намір відстоювати свої права правовим шляхом, у тому числі, у міжнародних судах.

Перший заступник прокурора АРК при Генеральній прокуратурі України Назар Холодницький повідомив, що на підставі заяви Іслямова буде відкрите кримінальне провадження.

Вранці 2 листопада почалися обшуки на підприємствах Ленура Іслямова в Криму, в будинку його батьків, з обшуками також прийшли в його будинок у Москві. Також обшуки відбулися в будинках деяких колишніх співробітників телеканалу.

Згідно з інформацією управління російського ФСБ в Криму, обшуки проходять в рамках порушеної стосовно власника ATR кримінальної справи. Її подробиць російські слідчі не розголошують.

Вранці 2 листопада Центробанк Росії розмістив також інформацію про відкликання ліцензії на роботу у ТОВ «Джаст Банк», що належить Іслямова.

Власник кримськотатарського телеканалу такі дії назвав «помстою» за блокаду Криму.

Зараз Іслямов проживає на материковій Україні і є одним з головних ініціаторів громадянської акції з блокади Криму, яка стартувала 20 вересня.

XS
SM
MD
LG