Доступність посилання

ТОП новини

У ГПУ показали відео, де Мосійчук зізнається в отриманні хабаря


Ігор Мосійчук
Ігор Мосійчук

Генеральна прокуратура України заявляє, що Депутат Верховної Ради із Радикальної партії Ігор Мосійчук визнав факт отримання хабаря.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, заступник керівника управління Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ Сергій Кісь продемонстрував відео, на якому Мосійчук заявляє, що визнає свою провину.

За даними ГПУ, розслідування справи проти Мосійчука завершене, і на даний час він й адвокати ознайомлюються з матеріалами справи.

2 листопада Вищий адміністративний суд України розглядав адміністративний позов Ігоря Мосійчука до Верховної Ради України про визнання неправомірними її дій щодо позбавлення недоторканності Мосійчука і надання згоди на його арешт.

Суд переніс засідання на 9 листопада і пообіцяв викликати генерального прокурора Віктора Шокіна.

Раніше в ГПУ заявляли, що Мосійчуку загрожує до 12 років позбавлення волі. Його підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди. 17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики в будівлі парламенту. Мосійчук звинувачення відкидає і називає справу політично мотивованою.

Раніше соратники Мосійчука заявляли, що він у тяжкому стані перебуває в лікарні. Мосійчука шпиталізували 8 жовтня з будівлі Апеляційного суду Києва, що мав розглядати скаргу його захисту на його арешт судом попередньої інстанції.

XS
SM
MD
LG